Löpsedel och Aktuellt

2019-04-03
Efter en lång tids sjukdom har jag kunnat börja med att dater upp Hemsidan. Den är nu helt genomarbetad och med ett säkerhetscertifikat. Tyvärr har inte alla skrivfel hittats och rättatas. Ha överseende.2015-03-20
Tiden rinner ikapp oss människor. Vi är inte längre lika alerta och rörliga, som i vår ungdomen och har av detta skäl inte kunnat segla på de tre sista åren. Men nu är vår kära båt Anna af Kappsta såld till Smögen.

2015-09-02
Nu har vi varit gifta i 50 år och firade detta med en guldbröllopstur på Göta Kanal från Stockholm till Göteborg. Ett fantastiskt äventyr att segla på kanalen utan att behöva tänka på slussning och matlagning. Trerätters lunch och middag vid ett bord med vit duk och vikta servetter altmedan fartyget glider fram genom kanallandskapet.


Juno på väg uppför Carl Johans slusstrappa i Berg.


En förrätt till lunch.2014-05-20
För 28 år sedan flyttade vi från Lund till Parkgatan i Oskarshamn, då var det inga problem att bo på tredje våningen i ett hisslöst hus. Men på senare år har det blivet väl tungt och vi har nu flyttade till det Röda höghuset i Kristineberg, med hiss och utsikt över skogarna mot Mönsterås.2013-05-12
Det finns många klassiska tågresor. En som länge stått på tur är Glasier Express i Schweize. Den har vi nu åkt mellan Zermatt och St Morize. Och även Berinia Express mellan St Moritze och Tarino i Italien. Fantastiska vyer bland alptoppar och dalar.


Det pampiga Expressloket med turistvagnarna på banans högsta punkt, 2033 m.ö.h.

https://www.kappsta.se / © Kappsta, Oskarshamn

tex22